Любопитно

Историята на човекът, който сдъвка Cessna 150

Признайте – много от вас не успяват да устоят на непрестанното изкушение да отворят вратата на хладилника. Други пък се опитват да се придържат към диети или внезапно да открият нови хранителни навици. Говорейки за хранителни навици, знаете ли, че някога е имало човек, който е изял цял самолет?

Мишел Лотито – човекът, който хапва самолети за закуска

Роден през 1950 г. в Гренобъл, Франция, Мишел Лотито проявява тайнствена способност да яде неорганични предмети в ранна детска възраст. На 6 години момчето изяжда стъклена чаша, за да впечатли връстниците си. Е, той със сигурност ги впечатлява и скоро получава признание за необичайната си способност.

Много бързо неговата странна способност се превръща в кариера. От части за телевизори, които небрежно хапва у дома, до стъклени полилеи и легла; скоро младежът открива, че публиката е готова да да плаща за подобен спектакъл. На 16 години Лотито започва да показва способността си публично.

По време на участията си той консумира множество видове предмети, изработени от метал и пластмаса и експериментира с по-опасни предмети, като пирони. Поразително е, че той никога не страда от странични ефекти.

Въпреки това, не е чисто желание да забавлява, това което кара Лотито да яде странни предмети. Всъщност той е имал нарушение на храненето, наречено пика, което се дължи на привързаността му към не-хранителни вещества. Докато повечето хора, страдащи от пика, са по-привлечени от пластмаса или мръсотия, някои редки случаи (като този на Лотито) показват, че металите също могат да изглеждат вкусни за хора в това състояние.

Консумирането на метали е възможно благодарение на невероятно мощни храносмилателни сокове, които позволяват на Лотито да усвоява тези материали напълно. Изненадващо, меката храна като банани, каша или варени яйца като Мишел да му се гади. Лекарите, които изучават случая на Лотито, установяват, че необичайната му диета е сгъстила стомашната му лигавица два пъти повече от нормалното.

Човекът с прякор Мосю Мангет (г-н Хапва-всичко) е истински феномен за медицинско общество. Дневната му дажба включвала приблизително един килограм метал. Велосипеди, телевизори и колички за супермаркети са сред причудливите артикули, които редовно се срещали в менюто му. И в крайна сметка се появява най-пищната му храна – самолет Cessna 150.

На Лотито са необходими две години, за да консумира тази Cessna 150. Малкият самолет, предназначен за летателна подготовка, трябваше да бъде разглобен напълно, преди да се озове в чинията. Общо около 1100 килограма алуминий, винил, стомана, каучук и плексиглас – голямо предизвикателство.

От 1978 до 1980 г. Лотито реже части от самолети на малки парчета и ги консумира с минерални масла като смазка, за да им помогне да проникнат през гърлото. След това той изпива много вода – така изглеждала обичайната му рутинна процедура за хранене с метал.

Колкото и да е странно, Лотито изглежда не се повлиява от яденето на токсични материали. Лекарите стигат до извода, че тялото му се е приспособило към потенциално опасните вещества. Всъщност организмът на Лотито не се отличава толкова много от всички останали, посочват лекарите, приписвайки храносмилателните му суперсили на психическо състояние.

Cessna 150, пералня, 7 телевизора и метален ковчег носят на Мосю Мангет почетно вписване в Книгата на Гинес за най-луда диета. Той е награден и със запомнящ се месингов плакет, който – без изненада – се озовава в корема му.

Мишел Лотито почива на 57-годишна възраст от естествени причини.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close