Българска авиацияЛюбопитно

Самолет Антонов Ан-2 дезинфекцира квартал на Ямбол

Ромския квартал „Райна Княгиня“ в град Ямбол беше дезинфекциран по въздух със самолет Антонов Ан-2. Самолетът е облетял два пъти квартала рано сутрин, днес.

Използваният препарат за дезинфекция е безвреден за хората, животните и растенията, а изразходеното количество е около 3000 литра.

Акцията е предприета от община Ямбол, заради огнища на COVID-19 и невъзможност да се направи пълна дезинфекция с друга техника. Преди това кварталът и други улици бяха поставени под карантина повече от 10 дни.

Пилотът извършил полета – Стоян Георгиев, който има повече от 40 години стаж и селскостопанска авиация сподели, че полетите са извършени в най-ранния възможен час, с цел да няма хора по улиците. Самолетът е прелетял на височина 10 метра над сградите и всички инструкции за безопасност са били спазени.

Въздушната дезинфекция в комбинация с наземна такава са доказано най-ефективния метод за масова дезинфекция. Самолетът успява да покрие голяма площ за кратки срокове (ако няма хора навън), която е недостъпна за наземната техника. Същата дезинфекция е извършвана и други страни като в Чили, въздушна дезинфекция е извършвана през Април.

Дезинфекция от въздуха в Ямбол

Кадри от високо! Дезинфекция от въздуха на жилищен квартал „Райна Княгиня“. Днес рано сутринта самолет АН-2 на селскостопанската авиация извърши две облитания над квартала. Благодарим на пилотите Стоян Георгиев и Диан Димов! Благодарим на нашия колега и приятел Димитър Богословов за професионалното синхронизирано заснемане!

Публикувахте от Radio 999 BG в Четвъртък, 14 май 2020 г.
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close