Любопитно

Визуализация на въздушното пространство във Великобритания илюстрира промяната на въздушния трафик

Аеронавигационната служба на Обединеното кралство NATS илюстрира въздействието на коронавирус върху въздушния трафик на страната чрез сравнение с активността на въздушното пространство преди година.

Службата е визуализирала движението на самолети на 25 Март, 2020 г., когато са били обработени 1415 полета срещу 6244 полета на същата дата през 2019 г.

Изпълнителният директор на NATS Мартин Ролф казва, че кризата е намалила обема на въздушния трафик във Великобритания със 77%, като спадът е по-голям в други европейски страни като Германия, Франция и Испания.

„Изглежда сигурно, че броят на Обединеното кралство ще намалее още повече, когато приключат полетите за репатриране. Съществува голяма несигурност относно средносрочното и дългосрочното въздействие, което всичко това ще има върху световната авиационна индустрия и нейната способност да се възстанови след преминаването на кризата.“ добави той.

Ролф посочва, че NATS предприема мерки за защита на персонала на въздушното движение.

Той добавя, че осигуряването на валидни лицензи на контролерите по време на спада е „проблем” и че тази ситуация се обсъжда с органа за гражданска авиация.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close