Любопитно

Китай ограничава международните полети до един на седмица

Китайската администрация за гражданска авиация (КАГА) издаде нови експлоатационни ограничения за китайски и чуждестранни авиокомпании, ограничавайки техните операции по международни маршрути, за да предотврати разпространението на COVID-19 според изискванията на Държавния съвет.

Според новоиздадените изисквания, китайските авиокомпании имат право да извършват само един маршрут до всяка конкретна страна, веднъж седмично.

Докато международният капацитет в и извън страната ще бъде значително намален, управляващият орган позволява на авиокомпаниите да запазят слотовете си за излитане и кацане.

Освен това полетите от и до Китай не могат да имат по-висок коефициент на натоварване от 75%, посочи КАГА.

На авиокомпаниите все още е разрешено да извършват полети с пътнически самолети без пътници и само товари на борда. Товарните полети няма да ограничат количеството пътнически полети, които една авиокомпания може да извърши.

Мерките трябва да бъдат приложени незабавно, като авиокомпаниите трябва да представят коригирани полетни планове до 29 Март 2020 г.

КАГА може да намали в бъдеще общия брой международни пътнически полети. Следователно от авиокомпаниите се изисква да следят внимателно предоставената информация, да анализират ситуацията и да правят предварително планове за действие в извънредни ситуации, „отбеляза авиационната администрация на Китай.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close