АвиокомпанииГражданска авиация

American Airlines ще използва пътнически самолети за карго полети

American Airlines обяви, че през следващите няколко дни компанията ще лети с няколко самолета за товарни полети до Европа, използвайки стандартните си пътнически Boeing 777-300. Компанията съобщи още, че тези полети ще носят медицински консумативи, поща за активните американски военни, телекомуникационно оборудване и електроника, както и пакети от фирми за електронна търговия.

Това е първият път от 1984 г. насам, в който компанията извършва само товарни полети. Тогава компанията оттегля последния си карго Boeing 747.

По подразбиране почти всички авиокомпании превозват товари на своите вътрешни и международни пътнически полети. American например отбелязва, че е превозилa над 400 тона цветя от Амстердам до САЩ през двете седмици около Деня на влюбените. Aвиокомпаниите започнаха да съкращават своите операции в светлината на различни ограничения за пътуване и намаляне на търсенето на клиентите по време на настоящото избухване на COVID19, търсенето на товарни полети също намаля, въпреки че все още е голямо. Към момента American и други големи американски авиокомпании са прекратили по-голямата част от своите международни полети на дълги разстояния.

„Ние играем критична роля за поддържането на движенията на основни стоки през това безпрецедентно време и сме горди да приемем нашето място и да намерим начини да продължим да обслужваме нашите клиенти и общности “, каза Рик Елисън, президент на Карго и вицепрезидент на Международни операции в American Airlines.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close