Любопитно

Ryanair очаква да спре операциите поради коронавирус

Ryanair, понастоящем най-голямата група в Европа по отношение на броя на пътниците, обяви значителни промени в полетните си разписания на фона на коронавирусната епидемия. Нискотарифният превозвач предвижда, че правителствените ограничения за пътуване в Европейския съюз ще доведат до спиране на полетите изцяло.

Базираната в Дъблин авиогрупа посочи, че ще намали разписанията на полетите с 80% от 18 Март до края на месеца. Освен това, като започне от 24 Март 2020 г., групата очаква да приземи „повечето, ако не всички“ полети. Единствените връзки, които Ryanair предвижда да работят, са между Обединеното кралство и Ирландия, за да „поддържат основна свързаност“, според ирландската авиокомпания.

В отделна актуализация на своите инвеститори Ryanair заяви, че предприема действия за намаляване на оперативните разходи. Сред мерките за това, нискотарифният превозвач посочи, че ще отложи капиталовите си разходи и ще замрази набирането на персонал. Освен това служителите на групата ще бъдат предложени опции за доброволен отпуск и ще получат „значително намаление“ на работното време и заплатите.

Главният изпълнителен директор Майкъл О’Лири заяви, че групата е „устойчива, с много силен баланс и значителна парична ликвидност“, с около 4,3 милиарда долара (4 милиарда евро) към 12 Март 2020 г. Въпреки това, Ryanair видя съществен спад на резервациите през последните две седмици. Очаква се тенденцията да продължи „в близко бъдеще“.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close