Любопитно

Boeing апелира за 60 милиарда долара федерална помощ за авиационната индустрия

Цялата авиационна индустрия преживява тежки времена, тъй като Коронавирусът продължава да се разпространява, което причинява заземяване на над 80% от самолетите в света.

Очаква се много авиокомпании да фалират, освен ако съответните правителства не ги спасят.

Авиокомпаниите отлагат доставките и спират поръчките за нови самолети, тъй като търсенето на самолетни пътувания спря.

Boeing имаше големи проблеми и преди вируса, заради глобалното заземяване на 737MAX и забавяне в производството на 777X .

С тези промени в авиационната индустрия, акционерите на Boeing решиха да продават.

В рамките на последните 5 дни акциите на Boeing паднаха с над 40% до 124 долара от пика си – 440 долара през Март 2019 г.

Boeing е най-големият производител в Америка, като предоставя повече от 100 000 работни места в страната и поддържа повече от 2,5 милиона работни места чрез своята верига за доставки.

Президентът Тръмп сигнализира във вторник, че ще спаси компанията и каза „Да, мисля, че трябва да защитим Boeing. Трябва абсолютно да помогнем на Boeing “, каза той. „Очевидно, когато авиокомпаниите не се справят добре, тогава Boeing няма да се справя добре. Така че ще помогнем на Boeing.

Федералната помощ трябва да помогне на пътническите авиокомпании, както и на карго авиокомпаниите и националните летища.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close