Любопитно

Airbus преустановява цялата продукция във Франция и Испания

Airbus преустановява производството и сглобяването на самолети в цяла Франция и Испания, най-малко за четири дни.

След прилагането на нови мерки във Франция и Испания за овладяване на пандемията COVID-19, Airbus реши да спре временно производството и монтажните дейности на своите френски и испански обекти в компанията през следващите четири дни.“

се казва в изявление на Airbus.

„Тези мерки ще се прилагат на местно ниво в координация със социалните партньори. Airbus също работи съвместно със своите клиенти и доставчици, за да сведе до минимум въздействието на това решение върху техните операции. “

се казва още в изявлението.

Франция е една от четирите страни-учредители на компанията, както и домакин на централата на компанията.

Франция разполага с окончателни сборни линии за всички семейства на търговски самолети Airbus и е дом на големи производствени съоръжения за хеликоптери, космическа и отбранителна дейност и включва места за водещи научни изследвания.

Окончателното сглобяване на семействата Airbus A350 XWB, A320, A330 и A380, както и съоръженията за екипиране на пътническа кабина и боядисване на завършени самолети, се извършва в най-модерното съоръжение, разположено в авиационните индустриални зони около Тулуза.

Близо 48 000 служители на Airbus във Франция ще няма да работят най-малко четири дни.

Airbus е лидер на испанската космическа и отбранителна индустрия, генерира 56,4% от приходите на страната в тези райони чрез работата на около 12 700 служители.

Съоръженията на Airbus в Испания са отговорни за проектирането и производството на компоненти за всички самолети на Airbus. Те включват хоризонталния стабилизатор за двуетажния A380; сглобяването и тестването на хоризонталните стабилизатори за широкофюзелажните A350 XWB и A330, както и за A320 Family.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close