Любопитно

Air Tahiti Nui изпълни най-дългия полет, заради COVID-19

Като неочаквана последица от избухването на коронавирус COVID-19, френската авиокомпания Air Tahiti Nui счупи рекорда за най-дълъг пътнически полет по изминато разстояние досега, осъществявайки непрекъснат полет между Папеете, Френска Полинезия и Париж.

Отпътувайки от летище Папеете на остров Таити във Френска Полинезия на 15 Март 2020 г., Boeing 787 Dreamliner каца на летище Париж-Шарл-де-Гол, 15 часа и 45 минути по-късно. Самолетът изминава разстояние от 15 715 километра.

Обикновено полетите между Папеете и Париж трябва да направят спиране на летището в Лос Анджелис, САЩ. Там пътниците трябва да слязат и да преминат през американската митница. В този случай, четири дни преди полета, президентът Доналд Тръмп преустанови всички пътувания от Европа до Съединените щати за период от 30 дни, за да ограничи разпространението на коронавирусната епидемия COVID-19.

Така полет TN064 със 130 пътници на борда прекоси американския континент направо към своята дестинация. По този начин френската компания подобри рекорда за най-дълъг полет като дистанция.

Предишния рекорд се държеше от Singapore Airlines и беше поставен на 11 Октомври 2018 г. от полетите SIA21 и SIA22 между Сингапурското летище Чанги и международното летище Нюарк Либърти в Ню Джърси, САЩ, за изминато разстояние от 15 344 километра.

Впечатляващия подвиг на Air Tahiti Nui обаче ще остане изключение. Компанията е адаптирала своя полетен план и от сега нататък полетът ще спира в Пойнт а Питр, на френския остров Гваделупа в Карибите.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close