АвиокомпанииГражданска авиация

TAROM получи първия от деветте си самолета ATR72-600

Румънският превозвач ще подобри допълнително регионалната свързаност в Румъния, като увеличи капацитета на седалките, като ще намали експлоатационните разходи и ще подобри екологичните си показатели.

TAROM, национален превозвач на Румъния, днес получи първия си самолет ATR 72-600, водещ производител на пазара на регионалните самолети. С чисто нова окраска този самолет е първият от лизинговия договор с водещ регионален лизингодател на самолети NAC, за девет ATR 72-600.

TAROM е много успешна в своите операции на вътрешния пазар, като използва самолети ATR 42-500 и ATR 72-500 – за да се конкурира с нискотарифните превозвачи. Когато основната модернизация на автопарка приключи, до края на 2020 г. румънският превозвач ще предлага допълнителни 330 000 места всяка година със същите оперативни разходи като предишното ниво на седалките, подобрявайки връзката на къси разстояния в Румъния. С ATR 72-600 се изгаря с 40% по-малко гориво и се отделят 40% по-малко CO2 в сравнение с регионалните джетове с подобна големина. TAROM ще подкрепи отговорно развитието на местните и по-изолирани общности, като същевременно допълнително ще затвърди позицията им на пазара. Изпълнителният директор на компанията Джордж Барбу каза:

„Очакваме с нетърпение да започнем операции с чисто новия ни ATR 72-600, единственият самолет на регионалния пазар, който отговаря на нашите амбициозни цели по отношение на ефективност, съвременни технологии и екологични показатели. Ще бъдем в състояние да разработим нови маршрути и да увеличим честотата и наличността на седалките, като предлагаме най-високите нива на комфорт и технология. “

TAROM и ATR работят заедно от 20 години. Тази основна модернизация на флота също ще даде възможност на авиокомпанията да се възползва от най-съвременната авионика, включително стъклен кокпит, LPV и V-NAV възможности за безопасни, гъвкави и ефективни операции.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close