Инциденти и катастрофи

Откриха отпадъци в горивните резервоари на няколко 737 MAX

Контролът по качеството на Boeing намери отломки, които механиците са забравили по време на производството в горивните резервоари на крилата на няколко неотдадени 737 MAX.

Инспекторите са открили предмети, включително инструменти и парцали.

Такива замърсявания са абсолютно неприемливи„, каза изпълнителният директор на Boeing Commercial Airplanes Марк Дженкс в бележка към служители във Вторник.

От Boeing са наредили да се извършат проверки на всички MAX (около 400), съхранявани на различни места, и казаха: „Нужен е целият ни екип, за да направим това приоритет.

Говорителят на Boeing Бернар Чой каза, че „все още не е решено дали ще се проверят останалите“ от флота на MAX, който включва 385 вече доставени самолета.

Федералната авиационна администрация каза в изявление, че е запозната с проблема и Boeing „провежда доброволна“ проверка за отломки в недоставените самолети „като част от постоянните усилия на компанията за осигуряване на качество на производството.“

Boeing има проблеми с остатъците, оставени от механиците през последните няколко години. Преди година Boeing заземява 767-военен танкер KC-46, построен в Еверет, тъй като ВВС съобщават, че са намерили насипни инструменти и парчета от отломки, намерени на различни места вътре в самолетите.

През 2016 г. Boeing имаше проблеми с безопасността на 787, произведени в своя завод в Северен Чарлстън. Джоузеф Клейтън, техник от завода в Северен Чарлстън, заяви, че той рутинно намира отпадъци, опасно близко до окабеляването под пилотската кабина.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close