АвиокомпанииГражданска авиация

Qantas може да вземе нови пилоти за Project Sunrise, ако не постигнат споразумение за възнагражденията

Qantas е казала на пилотите си на дълги разстояния, че ще привлече външни пилоти за изпълнение на полетите от Project Sunrise, ако те не са съгласни с новото споразумение за заплатите.

Предвидените полети Project Sunrise са денонощни ултра дълги полети от източно крайбрежие на Австралия до Лондон и Ню Йорк, като ще започнат да се изпълняват през първата половина на календарния 2023 година.

Авиокомпанията е в застой в разговорите със съюза на пилотите за това колко ще бъдат възнаградени те, за да изпълняват така наречените Project Sunrise полети.

Qantas заяви в имейл, че ако не успеят да постигнат споразумение с Австралийската и Международната асоциация на пилотите, компанията ще заобиколят съюза и ще предложат същите условия директно на пилотите, или ще съберат напълно нова работна сила (пилоти).

Съгласно новото изготвено споразумение, капитаните ще получават базова ставка от 395 000 долара годишно, първите офицери ще получават по 261 000 долара годишно, а за вторите офицери заплатата ще е 129 000 долара. Предложението включва и три процента годишно увеличение на заплатите и други бонуси за пилоти за дълги разстояния.

Qantas е избрала модифицирани самолети Airbus A350-1000, задвижвани от двигатели Rolls Royce Trent XWB, които биха могли да летят непрекъснато в продължение на почти 20 часа.

Qantas извърши първия непрекъснат тестов полет между Ню Йорк и Сидни, озаглавен „Project Sunrise“, който продължи 19 часа и 16 минути и обхвана почти 10 000 мили през Октомври 2019 г.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close