АвиокомпанииГражданска авиация

Boeing отчете най-голямата нетна годишна загуба в своята история

о

Boeing отчете целогодишна нетна загуба от 636 милиона долара, най-голямата в своята история.

Компанията публикува своя финансов отчет за четвъртото тримесечие на 2019 г.

Boeing отчете приходи за четвъртото тримесечие от 17,9 милиарда долара, което е много по-ниско от очакваните от анализаторите 21,7 милиарда долара.

Признаваме, че ни предстои много работа“, заяви президентът на Boeing и главнен изпълнителен директор Дейвид Калхун. „Ние сме фокусирани върху връщането на 737 MAX за безопасно ползване и възстановяването на дългогодишното доверие, което марката Boeing представлява в авиационните среди. Ние сме ангажирани с прозрачност и високи постижения във всичко, което правим … ”

През четвъртото тримесечие на 2019, бяха доставени 79 самолета, включително 45 Boeing 787, и постъпиха поръчки за 30 броя 737 MAX на въздушното изложение в Дубай плюс 2 товарни Boeing 777 за Lufthansa.

Както беше обявено по-рано, скоростта на производство на 787 ще бъде намалена от текущата скорост на 14 самолета на месец до 12 самолета на месец в края на 2020 г.“, заявиха още от Boeing.

Въз основа на настоящата среда и краткосрочните пазарни перспективи се очаква скоростта на производство да бъде допълнително приспособена към 10 самолета на месец в началото на 2021 г. и връщането към 12 самолета на месец през 2023 година.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close