Любопитно

Air France тества първия в света автономен трактор за багаж

Air France тества първият в света автономен трактор за превоз на багаж между зоната за сортиране на багажи и самолетите.

Тестването в реални условия на този трактор за багаж ни доближава една крачка към създаването на интелигентното летище на бъдещето.

С внедряването на интелигентни, автономни превозни средства, компаниите за въздушен транспорт целят да подобрят ефективността на потока на багажа и безопасността на рампата на летището. Чрез автоматизиране на пътните потоци операторите могат да се съсредоточат върху действията за вземане на решения и управление, което спестява време и ефективност при работа с въздухоплавателни средства.

ЗАДАЧИТЕ НА АВТОНОМНИЯТ ТРАКТОР
След като багажът на пътниците достигне зоната за сортиране на багаж, автономният трактор за багаж се намесва по следния начин –

  • Агент от Groupe 3S, подизпълнител на Air France, поставя багажа в контейнери, свързани към автономния трактор.
  • Тракторът за багаж е умно превозно средство, което автономно се движи около летището, за да достигне самолета на Air France. Дестинацията му е предварително програмирана чрез тъчскрийн от агентa на Groupe 3S.
  • Когато наближи самолета, тракторът спира и агентът контролира превозното средство и впоследствие зарежда багажа в товарните отделения на самолета.
  • Превозното средство се връща в зоната за сортиране на багаж по същия маршрут в обратна посока.


За да може да взема решения и да идентифицира околната среда умният автономен трактор, разполага с 360° камера, с помоща на която се позиционира с голяма точност, открива препятствия и взема решения. Благодарение на своите сензори (лидар, камера, GPS, одометър) и своя автономен софтуер за управление, автомобилът може да се движи около летището самостоятелно.

Автономният трактор за електрически багаж работи на летище Тулуза-Бланак от 15 Ноември и успя да се ориентира в околната среда автономно благодарение на специфични разрешения.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close