Инциденти и катастрофи

Дрон удари новинарски хеликоптер в САЩ

Дрон удари новинарски хеликоптер, докато летеше над центъра на града Лос Анджелис, в сряда вечер в 19:15 ч местно време.

След няколко напрегнати мига над центъра на ЛА …, Air7HD кацна безопасно след сблъсък във въздуха с дрон, който повреди опашката ни„, написа в социалните мрежи Крис Кристи част от екипажа на борда . „За щастие екипажът ни е наред!“

Хеликоптерът лети на височина около 330 метра, когато се сблъсква с машината. Обикновено дроновете са ограничени да летят до 120 метра.

„Ние летяхме източно от центъра на ЛА и чухме този силен звук, като от удар с нещи“, казва Кристи. „Усетихме го, чухме го. Всички се спогледахме. Наистина не знаехме какво е. Просто предположихме, че е птица, защото това се случва от време на време. Когато кацнахме на земята обаче, видяхме, че това е различен случай. „

Ударът не се отразява върху способността на машината да лети, но екипажът каца като предпазна мярка.

Проблемът със дроновете е актуален не само във САЩ, а във целия свят. Причината е че дроновете са лесно достъпни. Хората, които управляват дронове, трябва да са запознати със регулациите за експлоатация. И във България има регистрирани случаи на опасно използване на дронове.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close