АвиокомпанииГражданска авиация

Lufthansa глобена за милиони в САЩ

На 27 Ноември Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) обяви, че Lufthansa трябва да плати глоба от почти 6,43 милиона щатски долара, тъй като авиокомпанията е извършила около 900 полета, които не отговарят на правилата на FAA.

FAA твърди, че „Lufthansa извършва полети до и от летищата Сан Диего Интернешънъл и Филаделфия, въпреки че знае, че FAA не е дала разрешение.“ FAA издава експлоатационни спецификации за всяка чуждестранна авиокомпания, която включва всички планирани полети до Съединените американски щати с точните видове самолети, които могат да се използват по засегнатите маршрути. Между Март 2018 г. и 2019 г. Lufthansa е извършила около 900 полета до двата града в САЩ с разлизен тип самолет от предписания от FAA. Авиокомпанията е одобрена за изпъленение на тези маршрути с Airbus A340, но вместо това използва Airbus A330-300 и Boeing 747-400.

Lufthansa заяви, че си сътрудничи изцяло с FAA и се ангажират да спазват всички закони и разпоредби в световен мащаб. Няма проблеми с безопасността, заявени от FAA, заявиха от авиокомпанията. Lufthansa трябва да отговори в рамките на 30 дни.

Тази глоба не би била първата за немския национален превозвач в САЩ тази година. През Юни, Министерството на транспорта на САЩ издаде глоба в размер на над 25 000 щатски долара срещу авиокомпанията за неправилно събрани данъци за определени резервации. Между Юни и Ноември 2017 г. авиокомпанията неправилно е начислила такса за изход за около 6900 билета, които са закупени с надграждане на премии или мили, които са освободени от американското законодателство. Веднага след като грешката беше забелязана, Lufthansa възстанови таксата на всички засегнати пътници.

Източник
aeronauticsonline
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close