Любопитно

Във Великобритания можете да платите, за да изпитате усещането на самолетна катастрофа

Вече е възможно да платите, за да преживеете самолетна катастрофа. Групата от Обединеното кралство, Даркфийлд, предлага потапящото театрално изживяване, свързано със самолетна катастрофа. Това „потапящо театрално преживяване“ се нарича „Полет“.

Даркфийлд е театрална група, която се занимава със страх и безпокойство. Те също така имат проект, наречен „Сеанс“, който не се препоръчва за бременни жени, деца, клаустрофоби и хора със сърдечни проблеми или проблеми с гърба. Проверка на уебсайта на Даркфийлд разкрива, че те пускат това „удоволствие“ и във Австралия, освен във Великобритания.

Darkfield AU / Twitter

Изпълненията на Даркфийлд се провеждат в пълен мрак в карго контейнери със размери 12 метра. Те са поставили тези контейнери в Мелбърн, близо до река Яра на площад Куинсбридж. Вътрешността на контейнера изглежда точно като кабина на самолет. Затягате предпазните колани, гледате видеото за безопасност и изчаквате светлините да угаснат.

Това изживяване е малко по-сложно от симулатора на полет. Продукцията се основава на използването на бинаурален звук. Бинауралният звук работи само на слушалки, а Даркфийлд използват специални такива. Звукът е непосредствен и интимен. Металът звучи така, сякаш се изтръгва от самолета, смила и вие.

Използваната бинаурална технология дава посока на звука – което означава, че ще имате усещането за неща, които се случват физически около вас, а не само в слушалките ви.

И явно звуците са необикновено истински, чак до плача на деца в кабината. The Guardian съобщава, че над половин час вие преживявате две „сюрреалистични и пресичащи се реалности“ – в едната самолета каца нормално, а в другата, не толкова.

Изпълнението на Даркфийлд е проектирано да си играе с базовите страхове, да стимулира първичните реакции и да доведе до повдигане на адреналина ви.

Спектакълът бързо придобива популярност в Мелбърн, особено сред хората, които се радват да си играят с кръвното налягане. Било е критикувано като много физическо преживяване.

Когато четете интервюта на оцелели от самолетни катастрофи, една от ключовите теми, които изплуват в центъра е звука. Някои оцелели споменават за шумолене и трошене. Един мъж говори за хора, които неистово крещят. Други споменават за зловещо мълчание. Една жена каза, че това е най-голямата тишина, която някога е изпитвала.

Дали полетът е за вас, вие знаете най-добре. Може би, ако имате резервиран полет през уикенда, трябва да го пропуснете. След Мелбърн спектакълът тръгва на турне из Австралия.

Източник
simpleflying
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close