Любопитно

10 мита за малките самолети

1) Малките самолети са некомфортни

Swayne Martin

Отвън малките самолети могат да изглеждат прекалено тесни и некомфортни … но вътре може да има повече място, отколкото си мислите! В зависимост от вида на самолета, на който летите, ще се изненадате, че може да се окажете с много повече място отколкото в голям транспортен самолет. Вземете например този Piper Cherokee Six:

2) Малките самолети не са безопасни

Piper Aircraft

Основна задача на всички самолети е да бъдат безопасни. Спазването на техническото обслужване, съчетано с пилотските умения и вземане на решения, имат много по-значително влияние върху безопасността на полета. Някои пилоти обичат да казват, че се чувстват по-застрашени да шофират по пътя от магистралата до летището, отколкото да седят вътре в самия самолет.

3) Те са скъпи

Boldmethod

В зависимост от възрастта, вида и часовете, четириместен самолет може да струва колкото един автомобил или дори по-малко.

4) Чартърните полети винаги са по-скъпи

Jim Raeder

Ако сте група, която се отправя към същата дестинация, може да се изненадате да разберете, че чартирането на частен самолет може да ви спести пари на човек. Плюс това полетът се съобразява с вашия график!

5) Малките самолети са винаги стари

CubCraftersEurope

Да, по-голямата част от малки бутални самолети са произведени между 1960-1980 г., но това не означава, че няма нови самолети на пазара. CubCrafters Carbon Cub SS е една от най-продаваните, обновени версии на Piper Cub на пазара. Чисто нови материали, двигатели и стъклени дисплеи в пилотската кабина взеха концепцията на Cub от 1938 г. и я обединиха с модерни технологии.

6) Те не могат да летят около планини

pictorem

Плътността на въздуха във височина не спира малките самолети. На много от планинските летища ще намерите леки самолети, които са специално проектирани за работа на големи височини.

7) Не можете да пренасяте както багаж, така и хора

FAA

Полезният товар и обхватът са ограничаващи фактори както за транспортните самолети, така и за малките самолети. Ще се изненадате с колко тегло може да се справи един малък самолет. Планирането на теглото и балансировката е нещо,с което всеки пилот се справя по тази причина.

8) Малките самолети не могат да летят през лошо време

Boldmethod

Най-общо казано, ако малък самолет не може да прелети през дадени метеорологични условия, и големия самолет не може. Независимо от размера, пилотите трябва да избягват да летят през бури, силни турбуленции и ветрове. Точно като по-големите самолети, някои малки самолети са оборудвани да летят през обледеняване. И те обикновено могат да излитат и кацат с ниски тавани на облачността и лоша видимост.

9) Те не могат да летят високо

Swayne Martin

Мислите ли, че ще летите само на максимум няколко стотин метра в малък самолет? Можете да летите до 4000 метра със Cessna C172S или до 7600 метра със Cirrus SR22T!

10) Малките самолети са бавни

Geoff Collins

Това, че не летиш бързо колкото транспортен самолет, не означава, че летиш „бавно“. Ако сметнете времето за чекиране, проверка на сигурността, закъсненията на авиокомпаниите и пътуването ви може да бъде много по-бързо, прелетяно с малък самолет.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close