АвиокомпанииГражданска авиация

SunExpress направи поръчка за 10 самолета Boeing 737MAX

SunExpress упражни правото си да поръча 10 допълнителни самолета Boeing 737 MAX 8, към предишната поръчка от 32 самолета, за да продължи обновяването на своя флот и да увеличи позициите си в индустрията, съобщиха вчера от авиошоуто в Дубай.

Покупката е оценена на 1,2 милиарда долара според каталожните цени.

Имаме дългогодишни, силни отношения с Boeing и затова решихме да превърнем нашата опция в поръчка. Ние стоим зад стратегическото си решение да включим 737 MAX в нашия флот заради всичките му икономически и екологични предимства, средносрочни и дългосрочни. “, каза Йенс Бишоф, изпълнителен директор на SunExpress. „Имаме пълна увереност, че Boeing ще ни осигури безопасен, надежден и ефективен самолет. Очевидно е, че това изисква летателна годност на модела, предоставена от всички съответни органи. Нашият основен приоритет в SunExpress е и винаги е била безопасността.

Авиокомпанията, която е специализирана в предлагането на директни връзки между Европа, Турция и популярните ваканционни дестинации, постигна значителен растеж през последните години, тъй като постоянно разширява флота си предимно от самолети Boeing 737. Миналата година броят на пътниците на SunExpress се покачи до близо 10 милиона на приблизително 100 дестинации.

Ние сме удостоени от доверието, което SunExpress оказа на нашия екип в Boeing. Те са били прекрасен партньор през годините, демонстрирайки всеки ден ефективността и надеждността на Boeing 737 в тяхната нарастваща мрежа. “, заяви Стан Дийл, президент и изпълнителен директор на Boeing Commercial Airplanes. „Съжаляваме за въздействието на заземяването на MAX върху SunExpress и техните пътници. Екипът на Boeing работи усилено, за да върне самолета в експлоатация и да помогне на SunExpress да продължи да служи като основата на въздушните пътувания в турската индустрия.

737 MAX 8 е част от семейство самолети, които предлагат 130 до 230 места и възможност за летене на разстояния до 7130 километра. С подобрения двигател CFM International LEAP-1B и нови технологии, 737 MAX осигурява на операторите 14% подобрение в сравнение с най-ефективните теснофюзелажни самолети и разширен обхват за отваряне на нови дестинации.

Източник
aviation24.be
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close