Инциденти и катастрофи

Air New Zealand отмени почти 100 полета, поради проблеми с двигателите Rolls Royce задвижващи B787 Dreamliner

Air New Zeland отменя почти 100 полета около Коледа и Нова година, след като заземява някои Boeing 787 поради проблеми с двигателите.

Rolls-Royce изисква от операторите на своите двигатели модел Trent 1000 TEN да извършват по-често обслужване поради проблем с лопатките на турбините за високо налягане на двигателя. Rolls-Royce няма налични двигатели за подмяна, докато се предприемат дейности по поддръжката.

Air New Zealand разполага с 10 двигателя Trent 1000 TEN, монтирани в своя флот от 787-9 и работи за минимизиране на смущения, но промените в графика вече са неизбежни.

Най-съществените промени, обявени днес, са спирането на нейната двуседмична сезонна услуга Крайстчърч-Пърт, което води до отмяна на 62 полета.

Авиокомпанията ще отмени и някои от ежедневните си полети, Окланд-Пърт от 10 Декември 2019 г. до 5 Януари 2020 г. Авиокомпанията ще продължи да експлоатира своите полети в 11:10 ч. Оукланд-Пърт и 18:50 ч. Пърт-Окланд по график.

Освен това ограничен брой международни полети също ще бъдат анулирани от 10 Декември до 2 Януари.

„За съжаление, около 14 000 клиенти ще бъдат засегнати от анулирането и ние им благодарим предварително за разбирането им.“, казаха от авиокомпанията.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close