АвиокомпанииГражданска авиация

KLM направи твърда поръчка за 21 самолета Embraer E195-E2

Embraer и KLM Cityhopper са подписали договор за твърда поръчка за 21 самолета E195-E2, плюс възможност за още 14. 21-те твърди позиции ще бъдат придобити чрез оперативен лизинг от партньорите на Embraer – лизингодателите Aircastle и ICBC Aviation Leasing. Поръчката беше обявена по-рано тази година, на изложението в Париж, като Писмо за намерение за закупуване на 15 самолета с права за покупка на още 20.

При упражняване на всички права за покупка сделката ще има стойност 2,48 милиарда долара.

Осигурявайки 30% по-ниски емисии в сравнение със сегашните E190 на KLM, но въпреки това с още 32 места, E195-E2 едновременно ще увеличи капацитета на KLM на ограниченото със слотове летище Шипхол, като същевременно ще осигури огромни намаления на емисиите.“ каза президента и изпълнителен директор на Emraer Commercial Aviation – Джон Слатери.

Президентът и изпълнителният директор на KLM Питер Елберс каза: „За KLM този самолет е важна част от ангажимента за подобряване на въздействието върху околната среда. E195-E2 е не само най-ефективният самолет с най-ниски емисии в своя клас, но е и най-тихият – огромна полза както за нашите общности, така и за нашите пътници.

KLM ще конфигурира самолета със 132 места. Доставките ще започнат през първото тримесечие на 2021 година.

Източник
aviation24.be
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close