Инциденти и катастрофи

Самолет на American Airlines излезе от пистата на летище О’Харе, Чикаго

Полет на American Airlines излезе от пистата „поради условия за заледяване“ на международното летище в Чикаго в понеделник, съобщиха от компанията.

Инцидентът е станал, след като буря донесе ранен сняг в града, а повече от 400 бяха отменени и стотици други забавени. Няма съобщения за пострадали сред 38-те пътници и екипаж, които са били на борда.

Полет 4125 , с Embraer E-145 e излетял от Международно летище Пиедмонт Триад, близо до Грийнсбъро, Северна Каролина. По данни от Flightradar24, самолетът е бил на втория си подход за кацане на летище „О’Харе“, след като първият е бил отменен. След кацането, докато самолетът намаля скоростта си, внезапно свива вляво и излиза от полосата.

В понеделник близо 480 полета в и извън летището“ О’Харе“ в Чикаго, третото най-натоварено в САЩ, бяха отменени, около 15% от графика за деня, според сайта за проследяване на полети FlightAware.com. Други 542 полета бяха забавени. Летището е център както на авиокомпания American Airlines, така и на базирана в Чикаго United.

Вижте снимки и видео от инцидента :

Joseph Lian 
Източник
cnbc
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close