Любопитно

Korean Air активно работи за премахване на тютюнопушенето по време на полет

Korean Air ще предприеме решителни действия за премахване на тютюнопушенето на борда, включително и на електронните цигари. Всеки пътник, хванат да пуши на борда, ще бъде предаван на местната полиция веднага след кацане, независимо от тежестта на нарушението.

Авиокомпанията също напомни на кабинния си екипаж за правилата за електронни цигари по време на полет. Кабинният екипаж се обучава, за да бъде запознат с различните видове електронни цигари и да предприеме правилни и решителни действия, ако пътниците не спазват правилата.

Пушенето по време на полети е строго забранено от закона поради риск от разпалване на пожари. В допълнение, тютюнопушенето може да причини дискомфорт на други пътници и също така да износи оборудването за филтриране на въздуха.

Като цяло броят на инцидентите с тютюнопушене по време на полет в Korean Air намалява всяка година: 266 инцидента през 2016 г., 240 през 2017 г., 208 през 2018 г. и 120 през 2019 г. към Септември 2019 г.

Въпреки това, употребата на електронни цигари доведе до увеличаване на броя на инцидентите с тютюнопушенето по време на полет. През 2018 г. 34 процента от електронните цигари на борда са употребявани, но тази година процентът на електронни цигари, които се използват на борда се е увеличил до 54 процента. Също така, в допълнение на това, че електронните цигари се пушат в тоалетните, случаите на тютюнопушене в кабината са станали много по-чести.

Пушенето на електронни цигари в самолета е забранено от 2008 г., когато законодателството на правителството на Корея постанови, че електронните цигари също са тютюневи изделия. Електронните цигари могат да се носят на борда, но те не могат да бъдат зареждани, нито пушени.

Пушенето по време на полет, включително на електронните цигари, е често срещан проблем за авиокомпаниите по целия свят, тъй като застрашава безопасността на полета. Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Международната организация за гражданска авиация (ICAO) и Федералната авиационна администрация (FAA) също силно регулират тютюнопушенето на борда, включително това на електронните цигари.

Според южнокорейското законодателство ще бъде наложена глоба, ако някой бъде заловен да пуши на борда, включително и електронни цигари.

Съгласно член 23.1.2 от Закона за авиационната сигурност (задължения за сътрудничество на пътниците) пушенето по време на полет е строго забранено, за да се гарантират безопасните операции и пътуване на пътниците. Ако човек пуши във въздухоплавателно средство на земята или във въздуха, той ще бъде глобен съответно до 5 или 10 милиона южнокорейски вона (7537 или 15 074 лева), както е посочено в член 50 от Закона за авиационна сигурност.

„Детекторът за дим, прикрепен към тоалетната на самолета, не открива само обикновения цигарен дим, но и този на електронните цигари“, заяви говорител на Korean Air. „Сътрудничеството на пътниците е от съществено значение за справяне с тютюнопушенето по време на полет, включително на електронните цигари, което е незаконно действие, което сериозно накърнява безопасността на полета и е вредно за здравето на пътниците.

Източник
aviation24.be
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close