Инциденти и катастрофи

Швейцарския регулатор издаде ограничение за експлоатация на Airbus A220

Самолетите Airbus A220, които съставляват почти половината от европейския флот на Swiss International Airlines, получиха нареждане да избягват полетите с максимална мощност на определена височина.

Федералната служба за гражданска авиация (FOCA – швейцарския регулатор) ограничи използването на двигателите Pratt & Whitney PW1500G на A220 до 94% от максималната мощност, ако самолетът лети на височина от FL290 (8900 метра).

Също така, A220 не трябва да лети над надморска височина от 35 000 фута (10 650 метра), когато метеорологичните условия създават условия за развитието на лед. На тази височина, според Airbus, активирането на системата против замръзване може да доведе до прегряване на двигателя, като по този начин се активира пожарната аларма и се стига до аварийно кацане.

Pratt & Whitney потвърдиха на 16 Октомври, че продължават да работят за определянето на причината за отказите на двигателя PW1500G, които са засегнали швейцарския флот Airbus A220-300 – месец след второто спиране на двигател в полет и ден след принудително кацане поради отказал двигател.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close