АвиокомпанииГражданска авиация

Hong Kong Airlines са принудени да режат полети и пилоти

Hong Kong Airlines предложи на голяма част от пилотите си да се разделят без задължение за възстановяване на авансовите заплати и разходите за обучение, тъй като се бори с продължаващите политически сътресения.

Пътническият трафик на авиокомпанията спадна и се налага да се прекратяват маршрути. Превозвачът вече е премахнал полетите си до Кернс, Голд Коуст в Австралия, Окланд в Нова Зеландия и Фуджоу и е намалила ежедневния полет до Ванкувър (Канада) до три пъти седмично.

Авиокомпанията предложи на първата партида чуждестранни пилоти да се разделят по взаимно съгласие, тъй като те остават бездействащи, а мнозина от тях са от Европа и Югоизточна Азия.

Според официални лица, авиокомпанията планира да свали ежедневния полет на Airbus A350-900 до Сан Франциско и да намали полетите до Лос Анджелис до пет седмично по-късно този месец, което ще доведе до значителен брой пилоти, които извършват един или два полета на месец или дори бездействащи.

Тъй като силата на протестите в Хонконг, които започнаха през май, набра скорост, търсенето на пазара [допълнително] отслабна“, заяви официален представител.

Сега HKA обмисля официална схема за доброволно разделяне със пилоти, стюардеси и друг персонал през следващите два месеца.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close