Любопитно

Ядливите прибори и съдове скоро могат да станат част от храната по време на полет

Дизайнерско студио със седалище в Лондон създаде радикална концепция, която би могла да окаже феноменално въздействие върху начина, по който храната се консумира по време на полет, като същевременно ще намали и негативното въздействие от опаковките върху околната среда. И необикновената концепция включва прибори, които могат да се консумират!

Частично ядливите прибори са изградени от материали като използвани кафени зърна и люспи, заедно с хранителни съдове, направени от пшенични трици. Пластмасите са заменени от морски водорасли, а банановите листа и водораслите се комбинират с оризова обвивка, за да се създадат екологични чаши.

Oстава да се разбере доколко това ще се приеме от пътниците и авиокомпаниите, но със сигурност тази иновативна концепция, ще помогне за намаляване на замърсяването и въглеродните отпечатъци, свързани с полетите.

PriestmanGoode е дизайнерът, който може да бъде кредитиран с тази идея, като студиото замества и пластмасови прибори с един прост спорк (вилица и лъжица в едно), съставен от кокосово дърво. Друга иновация от PriestmanGoode, са бутилки с вода, съставени от корк и биопластмаса, като на борда се осигурява и воден охладител, за да могат пътниците да пълнят бутилките си по време на полет.

Иновативните съдове и прибори за хранене бяха част от изложба, предназначена за справяне с отпадъците при въздушно пътуване. Изложбата се проведе в Лондон. А дизайнерите имаха желание да покажат на обществеността количеството отпадъци, свързани с туристическата индустрия и по-специално с авиокомпаниите.

На уебсайта, представящ изложбата, PriestmanGoode отбеляза, че

Приблизително 5,7 милиона тона отпадъци се генерират на пътнически полети, от пластмасови съдове и прибори за еднократна употреба .“

Preistmangoode

Студиото обяснява, че развитието на екологично чисти материали, съчетано с иновативни инициативи от доставчиците, може да помогне за промяна на поведението на потребителите по начин, който ще бъде изключително положителен за екологията на планетата.

Храната се счита за все по-важен аспект от преживяването на пътниците, а превозвачите вече приемат кухнята много по-сериозно. Например Air Asia наскоро обяви преминаване в ресторантьорския бизнес, като изпълнителният директор на компанията има желание да се сервира на клиентите същата храна на земята, която в момента се предлага на полетите.

Други превозвачи, като American Airlines, са се постарали да гарантират, че кухнята им е от възможно най-високия стандарт, като огромната американска авиокомпания си партнира със Zoës Kitchen, за да предостави подобрено меню за полети. Zoës Kitchen е особено свързана със здравословната храна, подчертавайки променящия се етос в храната на авиокомпаниите.

American Airlines
Източник
simpleflying
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close