Любопитно

Самолетен механик е осъден на 6 месеца затвор за фалшифициране на изпити

„28-годишен мъж от Хонслоу, Западен Лондон, е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, за това, че е излъгал, че е издържал инженерни изпити, за да извършва дейности по поддръжка на самолетите.

Принцпрейт Сандху се яви пред Исляуъртския коронен съд на 21 Август, след обвинението му през Юни 2019 г.

Съдът разбра, че г-н Сандху е бил нает като инженер от British Airways и два пъти е подал заявление за включване на допълнителни категории в лиценза му, което му позволява да извършва по-сложни работи по самолетите. Кандидатурата му към Обединеното управление за гражданска авиация на Обединеното кралство (CAA), която регулира лицензите на авиационните инженери, е съдържала подправени сертификати за изпити.

Измамата е забелязана от British Airways и съобщена на CAA. Екипът за разследвания и правоприлагане на CAA е работил с колегите си по летателна годност и с подкрепата на British Airways, за да внесат делото в съда.

Изказвайки се след присъдата, Алисън Слейтер, ръководител на отдела за разследвания и правоприлагане на Гражданската авиация, заяви:

Авиационната безопасност разчита на честността и почтеността на всеки, който работи в критични за безопасността роли в отрасъла. Незаконна дейност, като в случая на г-н Сандху, няма да бъде толерирана.

Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с индустрията, за да предотвратим потенциалните рискове за безопасността за обществеността. Бихме искали да благодарим на British Airways за съдействието им в постигането на този резултат. „

Инженерът на въздухоплавателни средства трябва да притежава лиценз, издаден от Въздухоплавателната администрация, за да извършва работа върху въздухоплавателното средство. CAA издава лицензи за инженери на въздухоплавателни средства в различни категории (например категория A, категория B, B1, B2); категориите се отнасят до вида на работата, която инженерът е упълномощен да извършва. За да получи лиценз, кандидатът трябва да представи формуляр за заявление и сертификати, за да покаже, че е компетентен да извършва дейността.

Принцпрейт Сандху беше обвинен в две обвинения, че е представил фалшиви документи пред CAA, за да си осигури издаването на категория лиценз за поддръжка на самолети. Датите на престъпленията са 5 Май 2015 г. и 25 Януари 2016 г. Това са датите, когато г-н Сандху подписва формулярите за кандидатстване за получаване на лиценз от CAA.

Източник
CAA UK.
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close