АвиокомпанииГражданска авиация

Air France-KLM e най-„зелената“ авиокомпания в света

Air France-KLM е най-„зеленият“ авиопревозвач в света според годишната класация на компаниите с най-устойчива политика на индекса Дау Джоунс (Dow Jones Sustainability Index). За петнадесета поредна година Air France-KLM е сред лидерите в листа, като тази година си осигури първата позиция във въздухоплаването. 

Вече 20 години DJSI посочва топ 300 на компаниите с най-изявена социална отговорност сред 2500-те най-големи бизнеси в света. Индексът се е превърнал в еталон за добри практики, който е ключов за генериране на дългосрочна стойност за акционерите и по този начин отразява устойчивата култура на корпорациите за пример. Резултатите се основават на задълбочен анализ на екологичните усилия и на оценка на многобройни критерии като корпоративно управление, отношения с клиенти, условия на труд и социални инициативи.  

Реклама

Групата на Air France-KLM приема сериозно своята социална и екологична отговорност и безмилостно преследва подобрение в тази област – така жизненоважна за нашата планета, служители, клиенти и бъдещи поколения. Трябва да останем ангажирани и да обединим нашите партньори от индустрията, защото имаме споделена отговорност за непрекъснато подобряване на устойчивостта на авиоиндустрията“, коментира признанието изпълнителният директор на Air France-KLM Бенджамин Смит. 

Новината идва на фона на поредната „зелена“ инициатива на групата, с която преди броени дни от KLM обявиха, че намаляват от 5 на 4 полетите си от Амстердам до Брюксел в опит да ограничат въглеродния си отпечатък. Капацитетът на полета ще бъде заменен със същия брой седалки във високоскоростния влак на Thalys, обслужващ същия маршрут.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close