Любопитно

FAA планира да изпробва актуализирания софтуер на Boeing 737MAX в симулатор тази седмица

Новият ръководител на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) планира да изпробва актуализиран софтуер за Boeing 737MAX в симулатор тази седмица.

Шефът на FAA Стивън Диксън, пилот и бивш изпълнителен директор на Delta Airlines, който положи клетва като ръководител на FAA миналия месец, казва, че тази седмица планира да замине за Сиатъл, за да тества актуализацията на софтуера 737 MCAS.

„Мога да ви гарантирам, че самолетът няма да лети отново, докато не се уверя, че това е най-безопасният самолет.“, каза Стивън Диксън.

737 MAX е заземен от средата на Март тази година след две фатални катастрофи, отнели 346 живота.

Разследването заключи, че причините са отказ на сензора за ъгъл на атака, който подава сигнали към софтуера MCAS, който контролира височината на самолета.

Boeing заяви, че очаква официално да представи модифицираната версия на софтуера и учебните комплекти този месец за преглед на FAA, така че самолетите да бъдат с разрешение за летене до началото на четвъртото тримесечие на годината.

Въпреки това, регулаторите по света казаха, че те ще извършат свой независим преглед, преди да позволят на самолета да прелита над съответните страни.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close