Любопитно

Министерството на транспорта на САЩ глоби Japan Airlines 300 000 долара за нарушаване на правилото на асфалта

Министерството на транспорта на САЩ глоби Japan Airlines 300 000 щатски долара за нарушаване на правилото на асфалта, което забранява пътниците да бъдат държани повече от 4 часа в самолет на асфалта.

JAL е нарушила правилото на асфалта два пъти през 2018 г. и при двата инцидента пътниците са задържани в самолета за повече от 4 часа.

Реклама

В заповед за уверение, издадена на 12 Септември, се казва, че „ полет JL004 на JAL, който е излетял от Международното летище Токио-Нарита за JFK, претърпява закъснение от 4 часа и 31 минути при отклоняване до летище Чикаго О Харе на 4 Януари 2018 г. „

Втория инцидент се е случил на международното летище във Вашингтон Дълес, този път пътниците са държани на самолета в продължение на 4 часа и 59 минути.

И в двата случая JAL нарушава 14 CFR 259,4 и 49 U.S.C. § 41712, след като не успява да предостави на пътниците възможност да напуснат самолета в необходимия четиричасов срок.

JAL се съгласи с глобата, за да избегне съдебни спорове, но авиокомпанията не е съгласна с решението на службата за правоприлагане, че санкциите за прекомерно закъснение на пътници могат да се оценяват на база пътник.

Източник
newsinflight
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close