Любопитно

Кола преследва Airbus A380 на Emirates във видео, заснето на летището в Дюселдорф

Като авиокомпания, известна като най-големият оператор в света на A380, Emirates често споделят грандиозни изображения и видеоклипове на излитания на гигантския самолет. Въпреки това, не често се вижда един от тези чудовищни самолети да бъде преследван от кола, но точно това се е случило наскоро.

В сцена, която изглежда сякаш от холивудски блокбъстър, се появява кола, „Follow me„, която гони засилващ се за излитане А380 по пистата. Ясно е, че колата не успява да го настигне, но какво се е случило?

Реклама

Преследване на A380

Винаги е интересно да гледате излитане на A380, така че всички клипове на Emirates в действие задължително привличат внимание. Все пак видео, публикувано от авиокомпанията тази седмица, привлече малко повече внимание от обикновенно.

Докато A380 започва своето излитане на пистата, изведнъж се забелязва мъничка кола „Follow me„, която ускорява. Автомобилът, със светещ маяк, прави бърз десен завой и дава пълна газ зад най-големият пътнически самолет.

След перфектното отлепяне на самолета на Emirates, колата продължава по пистата.

Можете сами да проверите лудото преследване във видеото по-долу:

В социалните мрежи се появиха коментари, че може би пилотът е забравил сандвичите си или че може би една от стюардесите закъснява за работа. Колкото и да са забавни тези предположения, те са наистина нереалистични, така че какво всъщност се случва?

Какво се случва?

Макар че може да изглежда сякаш A380 и колата, снимат нов филм от поредицата „Бързи и яростни“, истината не е толкова вълнуваща.

Говорител на Emirates каза:

Това, което виждате тук, е, че нашият A380 излита и колата „Follow me„, продължава по пистата за извършване на рутинна проверка. Това е летищен автомобил „Follow me“. Една от неговите задачи е да проверява често пистите / пътеките за рулиране за отломки, за да се създадат условия за безпроблемна работа. Летищата имат такива превозни средства, използвани за различни цели. „

В действителност излитането на A380 ще доведе до вдигане на прах и мръсотия, така че е необходимо от летището, да се уверят, че пистата е безопасна след излитането на самолета. Тъй като често полетите са доста сгъстени, тези автомобили трябва да имат висока скорост, за да могат да извършват необходимите проверки и да се измъкнат навреме за следващото кацане или излитане.

Все пак, ако от летището желаят да настигнат Super Jumbo-то ще им трябва друг вид автомобил „Follow me„. Може би трябва да вземат идеята от летището в Болоня и да се сдобият с Lamborghini.

Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close