АвиокомпанииГражданска авиация

Virgin Australia ще съкрати служители, поради годишна загуба в размер на 349,1 милиона долара

Virgin Australia казва, че ще съкрати 750 позиции в корпоративния и централния офис като част от преструктуриране, след като публикува „разочароваща“ годишна загуба от 349,1 милиона долара.
Приходите за 12 месеца до 30 Юни нараснаха със 7,5% до 5,83 милиарда долара, въпреки „предизвикателната среда за търговия“ през втората половина на финансовата година.

Авиокомпанията, която регистрира седмата си поредна годишна загуба в сряда, заяви, че съкращаването на работните места е насочено към спестяване на 75 милиона долара разходи до края на финансовата 2020 година.
Компанията заяви, че ще интегрира по-тясно функциите на Virgin Australia Airlines, регионалните авиолинии Virgin Australia и Tigerair Australia.


Авиокомпанията заяви, че също така ще преразгледа всички маршрути в своята мрежа с цел да намали разходите и да използва всички въздухоплавателни средства по-ефективно, и призна, че резултатът е обусловен от принудени условия за търговия през втората половина на финансовата година, съчетани с гориво и валутни курсове и увеличени оперативни разходи.

Няма съмнение, че работим в тежък икономически климат с високи цени на горивото, нисък курс на австралийския долар и тежки условия за търговия“, каза главният изпълнителен директор на Virgin Australia Пол Скърра.
Решенията, които имат пряко въздействие върху поминъка на хората, никога не се вземат леко и съжалявам за необходимостта да намалим толкова бързо работната си сила“, каза той.
Въпреки това, днес финансовите резултати ни казват ясно и ясно, че трябва да намалим разходите.“

Компанията в сряда също обяви назначаването на Кийт Нийт за свой нов главен финансов директор, започвайки от 2 септември.
Virgin, която не обяви окончателен дивидент, отбеляза, че в началото на юли е имало „продължение на по-меките условия“.

Акциите на Virgin бяха на стойност 16,5 цента преди началото на търговията в сряда.

Източник
news.com.au
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close