Любопитно

LOT Polish Airlines ще финансира инициатива за засаждане на дървета

LOT Polish Airlines обяви, че ще подкрепи нова инициатива за засаждане на дървета, ръководена от правителствената организация „Държавни гори“.

Програмата ще обхване 23 области в Полша с общи размери 12 000 хектара.

Реклама

Лесовъдите ще засаждат бързорастящи дървесни видове и ще насърчават „естественото възстановяване“ по време на началната фаза.

Според авиокомпанията учените са изчислили, че всеки хектар гора ще усвои допълнителни 37 тона въглероден диоксид в рамките на 30 години. Общо това ще означава допълнително усвоен един милион тона CO2.

В световен мащаб полетите са произвели 895 милиона тона CO2 през 2018 г., според Air Transport Action Group.

Полското правителство казва, че планира също да увеличи площта, над която са засадени повече дървета. Тази инициатива беше представена на конференцията за климата COP24 в Катовице миналата година.

„Ние реагираме на предизвикателствата, които днес вълнуват целия свят“, заяви Анджей Кониешни, изпълнителен директор на „Държавни гори“.

LOT твърди, че е предприела други екологично ориентирани инициативи, включително свеждане до минимум на броя на двигателите, използвани от самолетите, докато рулират след кацане, оптимизиране на въздушните маршрути въз основа на съвременен софтуер и намаляване на теглото на самолета за намаляване на изгарянето на гориво.

Много авиокомпании обявяват нови програми пред нарастващата загриженост на обществеността относно въглеродния отпечатък на авиацията.

Източник
bussinestraveller.com
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close