АвиокомпанииГражданска авиация

American Airlines обяви плановете си за флота

American Airlines, най-голямата авиокомпания в света, обяви няколко промени в своя план за флота, свързани с непредвидени обстоятелства, включително глобалното заземяване на Boeing 737 MAX.

Първата промяна във флота, която авиокомпанията прави, е, че ще удължи експлоатационния живот на избрани самолети, които трябваше да бъдат пенсионирани в близко бъдеще. Тези самолети включват по-старите модели Airbus A320, Boeing 737-800 и Boeing 757-200, които в противен случай биха били поставени в дългосрочно съхранение. Тъй като заземяването на Boeing 737 MAX предизвика проблеми на авиокомпанията, ще бъде удължен експлоатационния живот на самолетите, за да се осигури допълнителен капацитет по време на заземяването.

Реклама
Alexander Zur / Aeronautics Online

Авиокомпанията също така разшири експлоатацията на въздухоплавателните средства за да се справят със Airbus A321neo, който изпита няколко проблема, подобни на тези на 737 MAX. American Airlines очаква новият самолет Airbus да бъде в ограничена експлоатация до 2020 г., което ще води до по-нататъшни оперативни закъснения.

Друго голяма промяна за флота на авиокомпанията е оттеглянето на застаряващите самолети Boeing 767-300ER. American Airlines обяви, че нейният флот от по-малките широкофюзелажни самолети ще бъде пенсиониран до края на 2020 г и ще бъде заменен от по-големите и модернизирани самолети Boeing 787 Dreamliner и Airbus A330. Понастоящем 767 работи от няколко бази на авиокомпанията, включително от по-големите хъбове в Ню Йорк и Маями.

David Xian / Aeronautics Online

И накрая, American ще пенсионира по-голямата част от своя флот Bombardier CRJ-200, който се управлява от регионалното дъщерно дружество PSA Airlines. В момента авиокомпанията експлоатира 35 от самолетите, които ще бъдат намалени до 15 самолета до началото на 2021 г. Източниците посочват, че причината авиокомпанията да задържи 15 от самолетите е за да изпълнява полети на Essential Air Service, които са на кратки разстояния, субсидирани от правителството на Съединените щати, за да се осигури обслужване на пътници на по-малките летища.

Източник
aeronauticsonline.com
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close