Гражданска авиацияИнциденти и катастрофи

Boeing обезщетява семействата на жертвите от катастрофите на 737 MAX, със 100 милиона долара

Boeing обеща 100 милиона долара на засегнатите семейства и общности, които са загубили близки в двете смъртоносни катастрофи със Boeing 737 MAX.

Аерокосмическият гигант каза, че средствата ще осигуряват разходите за живот и образование на засегнатите семейства, както и икономическо развитие в засегнатите общности.

Реклама

Boeing ще си партнира с местните власти и организации с нестопанска цел, за да отговори на тези нужди. Тази първоначална инвестиция ще бъде направена в продължение на няколко години„, казаха от Boeing. Те добавят, че повече информация ще бъде публикувана в „близко бъдеще„.

Катастрофите на полет 610 на Lion Air през Октомври 2018 и полет 302 на Ethiopian Airlines през Март тази година, отнеха живота на 346 пътници и членове на екипажа и предизвикаха глобалното заземяване на 737 Max през Март.

Семействата и близките на тези, които се намираха на борда, имат нашите най-дълбоки съболезнования и се надяваме, че тези наши действия могат да им помогнат да се чувстват комфортно„, каза Денис Муйленбург, председател, президент и изпълнителен директор на Boeing.

Докато Boeing е в процес на сертифициране на софтуерен ъпгрейд, за да върне самолета в експлоатация, компанията се изправя и пред други проблеми, които създават несигурност в това, когат MAX ще се върне в небето. Най-големият оператор на 737 MAX преди заземяването, Southwest Airlines, наскоро посочи, че очаква заземяването да продължи след началото на Октомври.

Самолетът е подложен на интензивна критика, от регулатори и политици, които повдигат въпроси относно това дали Boeing са избързали с първоначалното сертифициране на 737 MAX.

Източник
flightglobal
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close