Инциденти и катастрофи

Части от двигател на А380, открити под снежната покривка на Гренландия

Следователите, които търсиха покритите със сняг райони на Гренландия за важни части от двигателя на Airbus A380 на Air France, са успели да възстановят някои от липсващите компоненти.

A380 е претърпял сериозна повреда на външния си десен двигател Alliance GP7200, докато пътува за Лос Анджелис на 30 Септември 2017 година.

Реклама

По време на инцидента самолета загуби целия си вентилатор на двигателя, а самолетът се отклони към Гуз Бей в Канада.

Разследването на събитието беше спряно в резултат на невъзможността да се намерят ключови части на двигателя, които са били подложени на сезонен снеговалеж и са били заровени под снега.

Френският разследващ орган BEA казва, че усилията за търсенето са били възнаградени.

Една от най-търсените части на двигателя е намерена„, казват от BEA, добавяйки, че тя ще бъде изпратена в САЩ, за да бъде разгледана от производителя на двигателя Alliance под надзора на BEA.

Конкретните части, които са извлечени, все още предстои да бъдат потвърдени, но изображенията, публикувани от органа, показват, че дискът с лопатки е възстановен от дълбокия сняг.

BEA наскоро разкри, че използва различни високотехнологични методи, включително радар за синтетична апертура, монтиран на Dassault Falcon 20, за да открие частите.

BEA via Austin Lines

Източник
flightglobal
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close