Инциденти и катастрофи

Boeing 777 на Air India е отклонен заради бомбена заплаха

Полет на Air India със Boeing 777, летящ от Мумбай до Ню Йорк, извърши аварийно кацане на летище Станстед след съмнение за бомбена заплаха. Самолетът е бил ескортиран до летището от два изтребителя Eurofighter Typhoon на Кралските военновъздушни сили, каквато е процедурата при такава заплаха за сигурността.

Лондон Станстед е едно от определените във Великобритания летища, които се справят със заплахите на сигурността, заедно с летище Престуик в Шотландия. Летището е идеално за такива извънредни ситуации, тъй като е извън населеното място. Освен това, има голяма площ далеч от терминала, за да е безопасно при такива ситуации. В изтрит туит на Air India се казва, че бомбена заплаха е довела до отклоняването.

Реклама

Полет AI191

Полет AI191 на Air India излита от Мумбай в 04:49 местно време. Полетът e забавен, като първоначално самолетът е трябвало да излети в 01:30 часа. Boeing-ът се е движил по обичайния си маршрут към САЩ. Въпреки това, над Северна Ирландия самолетът прави обратен завой.

Flightradar24

След обратния завой, самолетът каца на летище Станстед, придружен от изтребителите. След кацането, самолетът е ескортиран до отдалечено място, където е посрещнат от полицията на Есекс. Тъй като Станстед е определено като спешно летище на Обединеното кралство, полицията на Есекс е специално обучена за такива ситуации.

Какво казват хората?

Полицията от Есекс е постнала в официалната си Twitter страница, следното съобщение:

„Самолет е отклонен към летище #Stansted около 9.50 часа днес (четвъртък, 27 Юни) след съобщения за нарушаване на сигурността.

В момента самолетът е на летището и служителите правят запитвания.“

BBC заснеха туит от Air India, в който се казва, че полетът е отклонен поради бомбена заплаха. Към момента този туит е изтрит от Twitter страницата на превозвача.

BBC

Източник
simpleflying
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close