Любопитно

Главният изпълнителен директор на Qatar – „Boeing трябва да преименува 737 MAX“

Главният изпълнителен директор на групата Qatar Airways Акбар Ал Бейкър очаква, че Boeing ще преименува 737 MAX след щетите, нанесени на репутацията на марката вследствие на заземяването, заради два фатални инцидента в рамките на пет месеца.

Катарският превозвач е поръчал 20 броя 737 MAX 8, от които пет са доставени на Air Italy, от която притежава 49% дял. В изявлението си на Paris Air Show 2019 Ал Бейкър заяви, че Qatar Airways няма изискване за допълнителни самолети 737 MAX и очаква решаването на проблемите, свързани със заземяването.

Единственото нещо, с което ще се затрудним, ще бъде как да убедим хората да влязат в MAX, заради увреждането на репутацията. „каза той.

Имаме пълно доверие в Boeing, че проблемите ще бъдат решени и регулаторите ще сертифицират самолета.“

На въпроса какво може да се направи, за да се реши проблемът с репутацията на марката, Ал Бейкър каза: „Мисля, че Boeing ще трябва да измисли ново име за този самолет.“

Boeing обяви първата си поръчка за MAX, след заземяването, на авиошоуто в Париж на 19 Юни, когато IAG обяви ангажимент за 200 самолета. Интересно е, че в изявлението на IAG не се споменава името MAX, като самолетите се споневаха „737-8“ и „737-10“.

Източник
flightglobal
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close