Летища

Първи тестове със самолети започнаха на новото летище Daxing в Пекин

В момента Пекин е в процес на изграждане на ново мега летище, известно като Beijing Daxing. Тази седмица на летището се извършиха първи тестови полети от четири големи самолета на различни авиокомпании.

Засега новото летище няма да замести напълно летището на столицата Пекин. Вместо това ще увеличи капацитета на Северен Китай, като в същото време ще поеме някои полети от сегашното летище в столицата. Това е в контраст с неотдавнашното преместване в Истанбул и преместването от летище Кай Так в Хонконг. И в двата случая старите летища бяха напълно заменени.

Тежки тестове

Строителството на новото летище започна през 2014 г, но летището все още не е отворило. За да стане това, е необходимо да се гарантира, че летището е безопасно да се използва преди официалното откриване. Малки модификации, необходими за експлоатацията на летището, са много по-лесни за изпълнение, ако бъдат забелязани, когато четири празни самолета използват летището, за разлика от използването на летището от стотици напълно натоварени самолети.

Между 28 Април и 30 Април, пътеките за рулиране и пистите на летище Daxing в Пекин бяха сертифицирани. Четири самолета, всеки от различен превозвач, са пристигнали на летището на 13 Май, за да започнат полетни тестове.

Eric Salard via Wikimedia

Четири големи самолета

Всичките четири самолета, използвани за тестване, са широкофюзелажни. Половината са модели на Airbus, а другата половина – на Boeing. Всъщност най-големият самолет, който ще присъства на тестовия ден е Airbus A380, предоставен от компанията China Southern.

Sergey Kustov via Wikimedia

Освен това Air China, China Eastern и Xiamen Airlines участваха в тестовете. Докато China Eastern излетя от летището с Airbus A350, Air China и Xiamen Airlines избраха самолети Boeing. Air China, избра Boeing 747-8, докато Xiamen участва с Boeing 787-9 Dreamliner.

Отваряне през 2019

Новото пекинско летище Daxing трябва да бъде завършено до края на следващия месец. Планирано е летището да бъде открито на 30 Септември. Тестовете ще гарантират, че летището е подготвено за времето, когато ще отвори

Надяваме се, че с надеждно тестване и постоянно увеличаване на трафика, Daxing ще избегне неприятности. До 2021 г. летището ще обработи 45 милиона пътници годишно. Като се очaква цифрата да нарасне до 75 милиона годишно до 2025 година.

Източник
simpleflying
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close